Uzzināju, kam nepieciešams režģis cepeškrāsns iekšpusē. Dalos ar jums 4 veidos, kā to izmantot

Līdz 30 gadu vecumam es pat nedomāju par to, kāpēc šis režģis bija vajadzīgs. Es vienmēr uzlieku cepešpannu vai, piemēram, formu ar mīklu. Uzskatīju, ka režģim ir viena funkcija – būt kā statīvs. Bet izrādās, ka es ļoti kļūdījos.

Tostera vietā

Man mājās ir parasta gāzes plīts un cepeškrāsns. Ļoti bieži cepu pīrāgus, cepu vistu maisiņā vai uz cepešpannas – protams, to visu lieku uz režģa. Kādu dienu mana meita lūdza tosterus: viņa redzēja raidījumu televīzijā, un arī viņa to gribēja. Mums mājās nav tostera. Es nolēmu meklēt internetā, lai uzzinātu, kas to varētu aizstāt. Un es atradu interesantu informāciju.

Latvijā kādā kapsētā pirms bērēm piedzīvots kas briesmīgs: ”Mēs nesapratām kas notiek”

Izrādās, ka šis pats krāsns plaukts ir alternatīva tosterim. Nopirku sagrieztu baltmaizi. Es novietoju cepešpannu tieši zem režģa, uzklāju uz tās pergamenta papīru un novietoju gabalus starp režģa stieņiem. Pēc 15-20 minūtēm mums bija īsts grauzdiņš. Bērns bija laimīgs!

Šašliks neizejot no mājām

Jūs varat arī cept jebkurus dārzeņus uz grila, ar vai bez mizas. Liek tur, piemēram, kartupeļus vai papriku, baklažānus, tomātus vai cukini. Vai jums pietrūkst gaļas šašliks? Ja paņemsi iesmus, uz kuriem savērti mazi gaļas vai vistas gabaliņi, un uzliksi uz grila, sanāks neticami garšīgs šašliks. Tomēr neaizmirstiet uz tās apakšas novietot cepešpannu, lai uz tās pilētu dārzeņu sula vai gaļas tauki. Šašliku var pagatavot jebkurā gadalaikā un jebkuros svētkos.

Uzkodas uz grila

Nebiju domājusi, ka šāda ēdiena pagatavošanai noderēs režģis.  Izmantojot grilu, jūs varat pagatavot meksikāņu uzkodu , vai drīzāk tā pamatni. Es nopirku parasto lavaša maizi tuvākajā pārtikas veikalā un izgriezu no tās apļus.

Lasi vēl: Piepildīsies finansiālie sapņi: maijā pie džekpota sitīsies trīs zvaigžņu zīmes

Pēc tam tos nepieciešams pakārt uz režģa un atstāt cepeškrāsnī 15 minūtes.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment